onsdag 2 december 2009
bak
Idag har det varit kallt minsann. Promenader i vanlig ordning, sedan har vi ägnat dagen åt att baka saffransbullar. Tog ett recept med mycket smör i samt fyllde bullarna med extra smör:-) Kan inte bli fel tänkte jag. Smör är gott. Fyllde även med mandelmassa. Är egentligen inte jätteglad i mandelmassa men måste säga att det verkligen lyfte bullarna. Gjorde de mycket saftigare! Blir väl en sats till sedan man bakar. Då ska jag kanske testa att ha en skvätt rom i!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter mumsigt med mer smör och mandelmassa. Jag är inte så förtjust i torra lussekatter... Skulle hemskt gärna vilja få receptet? :-)
SvaraRaderaSer smarrigt ut :-)
SvaraRaderaHär kan receptet läsas! http://www.recept.nu/1.129199/anna_och_fanny_bergenstrom/kakor_tartor/mjol/det_fina_saffransbrodet
SvaraRaderaSen gjorde jag som när man gör vanliga bullar. Kavlade ut och bredde på rätt rikligt med rumstempererat smör och riven mandelmassa. Har man inte mandelmassa så tycker jag faktiskt att man kan ha lite mera socker än vad som står i receptet.
Kesella använder ju många också för att få saftigare bullar om man vill testa det:-) lycka till:-)
Ser mycket gott ut!!! Hoppas på en provsmakning;-)
SvaraRadera